OCT Chip Tuning! VW, SEAT, AUDI, SKODA tuning, nagyobb nyomaték, jobb teljesítmény erősebb motor! Chiptuning szerelés engedéllyel! Gyári szerszámok, eredeti alkatrészek!
Tempomat beszerelés akció, már 20.000Ft-tól! Utólagos tempomat beszerelés is! Gyári szerszámok, eredeti alkatrészek!

MFD3 RNS-510 Skoda Colombus gyári navigáció

RNS-510 VW MFD3 / Skoda Colombus navigáció
Ez a legmodernebb gyári navigációs fejegység, ami számos hasznos funkcióval rendelkezik. Az érintőképernyős kijelző segítségével egyszerűen kezelhető, a menürendszere jól felépített. A készülék rendelkezik egy beépített 30Gb-os merevlemezzel (HDD) is, amiből 12Gb "félre van téve" a navigációs szoftver részére és a maradék 18Gb-ra pedig másolhatunk zenéket Mp3 formátumban. A számokat csoportosíthatjuk mappákba, tudja kezelni őket. Zenét hallgathatunk SD kártyáról és CD-ről is, továbbá DVD filmek lejátszására is képes minden kiegészítő nélkül a fejegység.

Sok a piacon kapható, ehhez megtévesztésig hasonló gyenge minőségű utángyártott készülék. Érdemes rá figyelni, hogy erdeti (gyári) készüléket válsszon.

A gyári navigáció előnyei:

- a szakszerű beszerelés, autóhoz való számítógépes hozzá illesztés után nincs hibakód az autóban
- az eredeti RNS-510 navigáció CAN buszon keresztül kommunikál az autó többi elektronikájával, így tudja az autó aktuális sebességét, a kormány pillanatnyi szöghelyzetét, stb. Ezen információkból esetleges GPS jel kimaradás esetén (pl. alagútban utazva) is pontosan kiszámolja és mutatja az autó pontos helyét a térképen.
- amennyiben rendelkezik nagy kijelzős fedélzeti computerrel (MFA plus, Maxi dot), akkor a beépítés után megjelenik egy új menüpont (Navigation) a fedélzeti computer kijelzőjén. Itt navigálás alatt mutatja nyilakkal mikor merre kell kanyarodni, kirajzolja hol kell kihajtani a körforgalmakból, megjeleníti az utcaneveket, stb.
- amennyiben van az autóban multikormány, minden funkció (hangerő szabályzás, csatorna válltás, stb.) működni fog a navigációval is.


Megjelent az MFD3 RNS-510 navigációk legújabb generációja (LED kijelzős), gyári cikkszáma:
- eredeti VW navigáció esetén 1T0 035 680 C-től
-eredeti Skoda navigáció esetén 3T0 035 680 A-tól

A cikkszám utolsó karaktere utal a készülék verziójára, VW esetében Ver.C., Skodánál Ver.A  

Ezek az alábbi főbb funciókkal tudnak többet a normál (pl. VW Ver.B) RNS-510 készüléktől:

- a kijelző LED megvilágítású, ezáltal a bekapcsolás pillanatában azonnal teljes fényerővel világít, kevésbé melegszik az éritőképernyő, kisebb áramfelvételű
- már kezeli az SDHC memóriakártyát is, így a max. 2GB-os SD kártya helyett 32GB-os kártyát is elfogad  
- a térképen megjeleníti az adott úthoz tartozó sebességkorlátokat is
- hangvezérlés funkció (ez plusz kábelezést + mikrofon beépítést is igényel)
- a LED-es készülékek a 2007-es vagy annál régebbi autóba csak akkor szerelhetők be, ha ki van cserélve a CAN Gateway elektronika, ellenkező esetben a gépkocsi akkumulátor lemerüléséhez vezethet.

Gyári RNS-510 navigációk árai:

LED-es VW MFD3 RNS-510 (1T0 035 680 C):  250.000 Ft + ÁFA  helyett 220.000 Ft + ÁFA  (24 hónap garancia!)
LED-es Skoda
Colombus RNS-510 (3T0 035 680 A):  250.000 Ft + ÁFA helyett 220.000 Ft+ÁFA (24 hónap garancia!)

A fenti árak tartalmazzák a navigációs készüléket (legfrisebb térképpel telepítve), a GPS antennát és a szakszerű beszerelést.
Skoda és Seat típusoknál a navigáció beszerelésekor gyakran cserélni kell a rádiókeretet is (gyári új ára típustól, színkódtól függően 5.000 Ft-tól 30.000 Ft-ig).


Menet közbeni DVD film nézés engedélyezése (TV free, Video in Motion, VIM):

A készülék gyárilag biztonsági okokból menet közben nem engedélyezi a DVD film nézését, ezért az autó elindulását követően elveszi a képet, és csak a DVD hangja lesz hallható. Ennek kiküszöbölésére léteznek az ún. TV free modulok, melyek a CAN buszról leszűrik a sebességjelet. Ezzel egyrészt a célt elérik, másrészt csökkentik a navigáció pontosságát, mivel a navi így nem kap sebességjelet.

A menet közbeni DVD feloldás legpraktikusabb módja a szoftveres engedélyezés. Ezáltal a navigáció "látja" a sebességjelet (navigáció pontosságára nem hat ki), csak nem 5 km/h-ás sebesség fölött veszi el a képet, hanem a szoftveresen beállított érték fölött, ami max. 255 km/h lehet.
  
Szoftveres menet közbeni DVD film nézés engedélyezése: 10.000 FtTérkép szoftver:

Jelenleg a 2015-ös V12-es a legfrissebb térkép hozzá. Külön DVD lemezen található a közép és kelet, valamint a közép és nyugat Európa térkép (Magyarországot mindkét lemez részletesen tartalmazza). Egyszerre csak az egyik térkép DVD másolható fel a készülék merevlemezére.
Térkép frissítés HDD-re: 5.000 FtGyári Bluetooth telefonkihangosító modul:

A legtöbb modell esetén attól függetlenül, hogy telefonkihangosító nélkül lett rendelve, az alkatrészek rögzítéséhez szükséges gyári felfogatási pontok rendelkezésre állnak. Ez azt jelenti, hogy a gyári mikrofon hátulról bepattintható a belső világítás tartójába, így beszerelés után már nem látható. A telefonkihangosító központjának gyári helye legtöbb típusnál az utasoldali ülés alatt található és csavarokkal rögzíthető az előkészített helyre. A konzolra ezek után az autó kárpitszínével megegyező szövetdarab kerül patentokkal rögzítésre, így lesz teljesen gyári a beszerelés.


Gyári Bluetooth szett (központ, kábelköteg, mikrofon, antenna)


A központ kárpittal burkolva


A mikrofon gyári helye a belső világításban

A szakszerű beszerelés és autóval való összetanítás után Bluetooth kapcsolattal összepárosíthatjuk telefonunkat a kihangosítóval. A sikeres párosítást egy hangjelzés jelzi, és onnantól már az MFD3 RNS-510 navigáción a PHONE gombot megnyomva látható a párosított telefon neve, térerőssége, hálózat neve, stb. Első párosítás után a telefonkönyv automatikusan áttöltésre kerül a telefon modulba és a következő csatlakozásnál már a változásokat vizsgálja a telefonkönyvben, és ha szükséges automatikusan aktualizálja azt. A PHONE gomb megnyomásakor megjelenő képernyőn lehetőség van 6 különböző telefonszám gyorshívásként történő beállítására, ezeket átvehetjük a telefonból, vagy új név-szám kombinációkat is elmenthetünk. A navigációval megnézhetjük a kimenő és bejövő hívásokat, kereshetünk név szerint a telefonkönyvben vagy ha új számot szeretnénk hívni, akkor a tárcsázó panellel segítségével erre is van lehetőség.
Ez a legújabb generációs telefonmodul már az új telefonokkal is jó kommunikál (pl. iPhone), de néhány telefontípusnál (pl. Nokia N95) előfordulhat, hogy nem tölti át a telefonkönyvet. Ez esetben a Nokia honlapján található programot fel kell tenni a készülékre és utána már jó lesz. Bővebb információt erről a következő oldalon talál:

http://europe.nokia.com/support/product-support/nokia-616-car-kit/car-kit-software

Azoknál a típusoknál (pl. Passat CC, Golf 6, új Tiguan, Octavia II. Facelift, új SuperB), amelyek fehér színű nagy fedélzeti computeres kijelzővel rendelkeznek, ott feljön a telefon menü (telefonkönyv, fogadott-, nem fogadott hívások, stb.) a fedélzeti computeren is és a multikormányról is vezérelhetőek a telefonos funkciók. A piros kijelzős fedélzeti computeres óracsoportoknál és a régi O2 modelleknél Premium Bluetooth telefonmodul szükséges ahhoz, hogy a fedélzeti computeren is látszódjon a telefonmenü, de az RNS-510 navigáció természetesen minden esetben tökéletesen együttműködik mindkét telefonmodullal.

Ár: 90.000 Ft-tól (beszereléssel)

MFD3 RNS-510 navigáció vásárlása, beszerelése esetén 10.000 Ft kedvezmény a gyári telefonkihangosító árából!Egyéb gyári kiegészítők:


o Gyári tolatókamera


Ára:

VW emblémában lévő kamerával (Golf 5, Golf 6, Passat, Passat CC): 150.000 Ft
Mikrokapcsolós nyitóba integrált kamerával (Golf 5 kombi, Jetta, Passat kombi, Octavia, Yetti, stb.): 90.000 Fto OPS tolatóradar szett: Fontos! Ha meglévő gyári régebbi generációs parkradarral felszerelt autója van (pl. Passat 3C, Octavia II.), akkor az átalakítható OPS-re, amit már képes megjeleníteni az RNS-510 navigációs rendszer. A szenzorok kicserélése nem szükséges hozzá.


o Képkihozó modul: e modul segítségével lehetőség van az RNS-510 készülék által lejátszott DVD film külső monitoron történő megjelenítésére. Max. 2db fejtámla vagy tetőmonitor vezérlésére képes.

Ára: 30.000 Ft


o Szoftverfrissítés: a szoftverfrissítés előtt mindig meg kell vizsgálni milyen cikkszámú CAN-Gateway elektronika van autójában, különben előfordulhat kommunikációs hiba a navigáció és az autó többi elektronikája között, ami az akkumulátor lemerüléséhez vezethet. Ilyen esetben CAN-Gateway modult kell cserélni (általában van raktáron), vagy egy régebbi firmware szoftvert feltölteni (266x-nél régebbit).

Ára: 10.000 Ft

• VW MFD2 navigáció: A VW MDF2 navigációkból létezik CD (MFD2 CD) alapú és DVD (MFD2 DVD) alapú. Lényeges különbség a kettő között, hogy az előbbihez (MFD2 CD) sajnos nem adtak ki Magyarország navigációs CD térképet, így annak a navigációja csak külföldön használható. A DVD alapú navigációs lemezen a V04-es verziótól megtalálható Magyarország is, bár azon még több település sajnos nincs meg utcaszinten. 2010. februárban jött ki a V7-es Európa DVD, jelenleg ez a legfrissebb térkép DVD hozzá. A V7-es az első olyan verzió, ami már tartalmazza Magyarországon a teljes M0 szakaszt, az új Megyeri hidat, teljes M7-es autópálya szakaszt, stb.
VW MFD2 DVD navigáció GPS antennával, beszerelve: 110.000 Ft

Szolgáltatásaink

Gyári MFD3 RNS-510 navigáció beszerelés akció, garanciával már 180.000 Ft-tól. Ugyanitt a navigációról kezelhető eredeti VW és Skoda Bluetooth-os és Premium telefonkihangosítók kedvező áron!
  • Volkswagen

  • menuSeparator
  • Audi

  • menuSeparator
  • Seat

  • menuSeparator
  • Skoda

www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!