OCT Chip Tuning! VW, SEAT, AUDI, SKODA tuning, nagyobb nyomaték, jobb teljesítmény erősebb motor! Chiptuning szerelés engedéllyel! Gyári szerszámok, eredeti alkatrészek!
Tempomat beszerelés akció, már 20.000Ft-tól! Utólagos tempomat beszerelés is! Gyári szerszámok, eredeti alkatrészek!

Tempomat

2006-os modellévig (ha nincs az autóban multikormány):A tempomat utólagos beépítése az összes motorváltozat esetében lehetséges.

 

Ennél a modellnél a tempomat vezérlő jeleit (pl. gyorsítás, lassítás) a kormányelektronika továbbítja CAN buszon keresztül a motorvezérlő egységnek, viszont erre nem mindegyik kormányelektronika képes. Tudásszintet illetően 3 kategóriát különböztethetünk meg:

 

ˇ         Lowline kormányelektronika: csak az alapfunkciók vezérlésére képes, mint pl. komfortindex, ablaktörlő vezérlés, stb.

ˇ         Midline kormányelektronika: az alapfunkciókon felül, képes a tempomat és a fedélzeti computer vezérlésére is.

ˇ         Highline kormányelektronika: az alapfunkciókon felül, képes a tempomat,  fedélzeti computer és a multikormány vezérlésére is.

 

A fentiekből már megállapítható, hogy amelyik autóban nincs fedélzeti computer (fogyasztásmérő), azoknál a tempomat működéséhez szükséges a kormányelektronika modul kicserélése is (Lowline-ról minimum Midline-ra).

 

A tempomat bekapcsolt állapotát a műszerfalon visszajelzi a zöld tempomat ikon.

 
 
Tempomat karról vezérelhető funkciók:
 

-          Aktuális sebesség rögzítése: a kívánt sebesség elérésekor a tempomatos indexkar végén lévő alsó SET gombot megnyomva, az autó a gázpedál érintése nélkül tartja a beállított sebességet. Fék- illetve kuplungpedál érintésre automatikusan kikapcsol, gázadásra gyorsul, majd gázelvétel után újból visszaáll a beállított sebességre.

-          Gyorsítás: lehetőség van a tempomat karról való gyorsításra is, a tempomat kar végén lévő felső gomb (RES) megnyomásával. Egyszeri rövid megnyomásra 3 km/h-val fog növekedni az autó sebessége, a tartós RES gombnyomás pedig folyamatos gyorsítást eredményez.

-          Lassítás: ha már tempomattal közlekedik, akkor a SET gomb rövid megnyomására 3 km/h-át fog lassulni autója sebessége, tartósan nyomva tartva pedig folyamatos lassítás érhető el.

-          Utolsó tárolt sebességre való visszagyorsítás: ha kikapcsolja a tempomatot (pl. fékezéssel), akkor a tempomat kar rövid idejű RES állásba mozgatásával az autó vissza fog automatikusan gyorsulni az utolsó tárolt sebességre. Természetesen kézi váltós autóknál ez csak abban az esetben működik, ha a váltó olyan sebességi fokozatban van, ami ezt lehetővé teszi.

  Tempomat kezelési útmutató:
A feltüntetett ár az alábbiakat tartalmazza:
 

-          eredeti új Audi tempomatos indexkar

-          kábelköteg (amennyiben szükséges)

-          kormányelektronika (amennyiben szükséges)

-          szakszerű beszerelés

-          1 év garancia

 
Tempomat beszerelés ideje: 1-1,5 óra
 

Ár (2006-ig gyártott nem multifunkciós kormánnyal szerelt autókba):  

 

Ha van az autóban fedélzeti computer (fogyasztásmérő) és
tudja a kormányoszlop elektronika a tempomat funkciót: 25.000 Ft + ÁFA-tól

Ha nincs az autóban fedélzeti computer (fogyasztásmérő): 50.000 Ft + ÁFA-tól

Megjegyzés: amennyiben az autó 2005-ös vagy régebbi modellévű, a tempomathoz kábelezés is szükséges,
                       ennek ára 8.000 Ft + ÁFA

2007-es modellévtől vagy multikormányos autónál:A tempomat utólagos beépítése az összes motorváltozat esetében lehetséges.

 

Ennél a modellnél a tempomat az indexkar alatt helyezkedik el, különálló kis kar formájában. A tempomat beépítéskor beépítésekor cserélni kell az alsó kormányburkolatot is, mivel azon nagyobb oldalsó kivágás szükséges a tempomat kar miatt.

 

A tempomat bekapcsolt állapotát a műszerfalon visszajelzi a zöld tempomat ikon.

 
Tempomat karról vezérelhető funkciók:
 

-          Aktuális sebesség rögzítése: a kívánt sebesség elérésekor a tempomatkar végén lévő SET gombot megnyomva, az autó a gázpedál érintése nélkül tartja a beállított sebességet. Fék- illetve kuplungpedál érintésre automatikusan kikapcsol, gázadásra gyorsul, majd gázelvétel után újból visszaáll a beállított sebességre.

-          Gyorsítás: lehetőség van a tempomatkarról való gyorsításra is, a tempomatkar fölfelé (SPEED +) nyomásával. Egyszeri rövid fölnyomásra 1 km/h-val fog növekedni az autó sebessége, a tartós SPEED + állásban tartás pedig 10 km/h-ás léptékben növekszik a tempomattal beállított sebesség.

-          Lassítás: ha már tempomattal közlekedik, akkor a tempomatkar rövid lenyomására (SPEED -) 1 km/h-át fog lassulni autója sebessége, tartósan lenyomva tartva pedig 10 km/h-ás léptékben csökken a tempomattal beállított sebesség.

-          Utolsó tárolt sebességre való visszagyorsítás: ha kikapcsolja a tempomatot (pl. fékezéssel), akkor a tempomat kar rövid idejű magunk felé húzásával (RESUME állásba) az autó vissza fog automatikusan gyorsulni az utolsó tárolt sebességre. Természetesen kézi váltós autóknál ez csak abban az esetben működik, ha a váltó olyan sebességi fokozatban van, ami ezt lehetővé teszi.

 
A feltüntetett ár az alábbiakat tartalmazza:
 

-          eredeti új Audi tempomatkar

-          eredeti új Audi alsó kormányburkolat

-          kábelköteg (amennyiben szükséges)

-          kormányelektronika (amennyiben szükséges)

-          szakszerű beszerelés

-          1 év garancia

 
Tempomat beszerelés ideje: 0,5-1,5 óra
 
Ár:
 
Multifunkciós kormánnyal szeret autóba: 80.000 Ft + ÁFA-tól

Nem multifunkciós kormánnyal szeret, de fedélzeti computeres autóba: 80.000 Ft + ÁFA-tól

Nem multifunkciós kormánnyal szeret, és nem fedélzeti computeres autóba: 110.000 Ft + ÁFA-tólSzolgáltatásaink

Gyári MFD3 RNS-510 navigáció beszerelés akció, garanciával már 180.000 Ft-tól. Ugyanitt a navigációról kezelhető eredeti VW és Skoda Bluetooth-os és Premium telefonkihangosítók kedvező áron!
  • Volkswagen

  • menuSeparator
  • Audi

  • menuSeparator
  • Seat

  • menuSeparator
  • Skoda

www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!